Aanschaf

De meeste mensen die besluiten een hond te nemen willen het liefst een pup hebben. Het is ook een unieke ervaring, zo'n minihondje in he huis te hebben rondhuppelen en al die grappige sprongetjes en gedragingen te observeren.

Een 2e pluspunt is dat de pup nog helemaal naar eigen inzicht opgevoed en gevormd kan worden. Je moet er wel vanuit gaan dat een pup opvoeden veel tijd kost en dat een jonge pup niet alleen in huis achtergelaten kan worden, in geval v.e. baan voor halve dagen.

Heb je te weing tijd om een pup op te voeden, of zie je er tegenop om de hele dag op zo n speels jong hondje te letten, dan kun je overwegen om een oudere hond te nemen. Poedels blijven levendig en actief, ook als ze ouder worden, zodat je v.e. hond van 5 a 6 jaar nog jarenlang plezier kunt hebben.
Fokkers zoeken wel eens een goed adres voor een ouder hondje waarmee niet meer gefokt of geshowd wordt. Deze oudere hondjes worden meestal voor een klein prijsje verkocht aan aardige mensen, omdat het een betere oplossing is dan dat de hond zijn leven moet slijten in een kennel, terwijl er niets meer mee wordt gedaan.
Een ander bezwaar v.h. kopen v.e. pup kan zijn dat je nog niet precies weet wat je krijgt. Hoe een pup uitgroeit, kan niemand voorspellen.

© HarlekijnPoedel.nl
Alle rechten voorbehouden!