Kleuren

rood/wit

De harlekijn Poedels komen voor in de volgende kleuren:

zwart/wit

rood/wit

bruin/wit

abrikoos/wit

blauw/wit

grijs/wit

lemon/wit

blue and silver

Tevens komen de Phantom Poedels voor in de volgende kleuren:

Black and tan (zwart en abrikoos, waarbij rood en creme ook zijn toegestaan)

Brown and tan (bruin en abrikoos)

Blue and silver (peper en zout)

Miskleuren

Miskleuren zijn de brindle's (gestroomd), eenkleurige Poedels met bijv. een witte vlek op de borst.


Kleuren:

Sable: wordt ook wel eens brindle genoemd, dit is een schaduw van de kleur zwart, de puppen worden vrij donker van kleur geboren. Het gene wat zij altijd hebben is dat de punten van het haar bij de geboorte zwart zijn. En de onderkleur is van rood tot abrikoos tot creme, deze hondjes hebben altijd een donker maskertje (zwart voorsnuitje). Naarmate dat ze ouder worden verfaalt
vaak het zwart in de vacht tot grijs en de rode kleur licht op tot abrikoos of creme. Dit is per definitie een verdunning van het zwarte gen.

Black and Tan: abrikoos of rode aftekeningen aan de benen, op de
staart, wangen, boven de ogen, en aan de voorborst, de rest is altijd zwart. Het zwarte is een dominante kleur, geno type zwart.
Vaak verkleurt het de rode tan tint naar een lichtere kleur. Er zijn zelfs ook black and tans met witte aftekeningen, dit worden de tri-colors genoemd. Een black en tan pupje wordt vaak geboren met alleen een klein driehoekje brindle onder de staart, de tan kleur komt later te voorschijn.

Silver-tan: grijs/zilver opkleuren aan de benen en plaatselijke delen, zijn te vergelijken met de black & tan's, alleen in plaats van abrikoos/rood zien we dan zilververkleuring optreden op de bekende plaatsen.

Spotting: Dit zijn kleine vlekjes of wel spettertjes van een andere kleur (meestal zwart) in de vacht. Deze worden vaak al waargenomen een paar dagen na de geboorte. Deze worden als de pup ouder wordt iets groter of er komen er meer.

Startseite