Toegestane showtoiletten

Leeuwen model:

Leeuwen model

De poedel, in kroes zowel als in koorden vacht, moet tot aan de ribben geschoren worden. Ook geschoren worden de snuit , de wangen, de voor en achterpoten, behalve de sokken om de polsen en enkels en optionele motieven op de achterhand, de staart met uitzondering van de pompoen aan het eind, die zowel rond als ovaal mag zijn. Alle exemplaren dienen een snor te hebben.
Het laten staan van de beharing op de voorbenen is toegestaan.

Modern toilet:

Modern toilet

Het laten staan van haar op alle vier de benen is toegestaan, als de volgende normen worden toegepast
Geschoren worden:
de voeten van de tenen tot aan de 5e teen van de voorbenen. Het alleen scheren van de tenen is toegestaan. Aan de achterbenen wordt net zover geschoren als aan de voorbenen.
Het hoofd en de staart als bij leeuwentoilet. Uitgezonderd hiervan is het laten staan van een beetje haar, niet langer als 1 centimeter op de onderkaak. Een geitenbaard is niet toegestaan.
Tevens mag de staart geheel geschoren worden.
Ingekort worden:
De vacht op het lichaam, zodat een zijde effect ontstaat op de rug. De lengte kan variëren, maar is minstens 1 centimeter. Naar de ribben en de ledematen wordt de vacht gelijdelijk langer.
Alleen bijgeknipt wordt de vacht op het hoofd en in de nek ,zodat die zonder aftekening overgaat in het geknipte haar op het lichaam. Op de voorborst wordt het haar zodanig geknipt, dat het de lijn van het been volgt tot het geschoren deel van de voet.
De bovenkant van de oren mag tot 1/3 van het oor geschoren worden. Het onderste gedeelte van het oor moet behaard blijven. Het haar mag geknipt worden zodat het geleidelijk langer wordt en de onderkant mag rechtgeknipt worden.
Op de benen zijn de haren duidelijk langer dan de geschoren voeten en de lengte wordt gelijdelijk langer naar de schouder en de bovenkant van de dijbenen. Het haar is daar zo’n 4 tot 7 centimeter lang, al naar gelang het formaat van de hond. Pofeffecten dienen vermeden te worden. De broek aan de achterbenen dient de belijning van het been te volgen.
Alle andere modellen zijn niet toegestaan en de hond dient, zolang hij in een ander model getrimd is te worden gediskwalificeerd. In welk model de hond geknipt is mag geen invloed hebben op de plaatsing op shows.

Engels toilet

Engels toilet

Zelfde als leeuwentoilet, maar op de achterhand worden motieven toegevoegd en de hond krijgt een “topknot”. De snor is optioneel in dit toilet. Het is toegestaan geen onderbreking in de motieven op de achterhand aan te brengen. De topknot is optioneel. Het is verboden hairspray te gebruiken om de topknot overeind te houden.
Poedels die niet in een voorgeschreven toilet zijn geknipt worden op de show gediskwalificeerd zolang dat zo is. Ze worden niet voor de fokkerij uitgesloten.


© HarlekijnPoedel.nl
Alle rechten voorbehouden!

Startseite