info harlekijn poedel

De Harlekijn en Black and Tan Poedels worden erkend door de lokale Kennelclubs in Amerika, Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië, en tot 01 juli 2008 werden ze ook erkend in Nederland, dit houd in dat harlekijn en black and tan poedels ingeschreven in het NHSB bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland een bijlage stamboom kregen waarbij er bij de kleur werd vermeld: Niet Erkende Kleur.

Tot onze grote spijt, heeft de F.C.I. nog geen algemene erkenning gegeven voor deze kleur in Europa, dus in vele europese landen, kunnen Harlekijnen geen stamboom krijgen. Alle in Nederland geboren pups krijgen sinds 01 juli 2008 dus ook geen stambomen meer.

Verschillende fokkers en verenigingen proberen alles om deze Poedels in de kijker te zetten.
Wij fokken zelf uitsluitend met harlekijn en black and tan poedels die wel in het bezit zijn van een stamboom/afstammingsbewijs. Zodat wij onze honden kunnen testen op div. oogtesten, dna testen en patella luxatie.

Sinds enkele jaren heeft de Harlekijn en de Black and Tan in populariteit gewonnen, maar het blijft nog steeds een zeldzame kleur binnen in het Poedel ras.

Dus voor fokkers, is het een echte uitdaging om de juiste combinaties te vinden, om het ras te verbeteren en de bloedlijnen sterker te maken.

© HarlekijnPoedel.nl
Alle rechten voorbehouden!