Het fokken

Wat is een goede fokker?

Als je een pup wilt kopen, is het belangrijk dat je opzoek gaat naar een fokker die op verantwoorde manier met zijn pups omgaat.

Een goede fokker fokt alleen met zijn hond als de hond gezond is, vrij is van erfelijke ziekten en geen ernstige gedragsafwijkingen heeft (agressief). De fokker kan dit bewijzen dmv stambomen (FCI), foto's, verklaringen van dierenartsen, oog- HD onderzoeken e.d. Je kunt ook vragen naar de gedragstest v.d. ouderdieren.

Een goede fokker laat de pups bij de moeder opgroeien. Zo leren de pups hoe ze zich moeten gedragen tov andere honden. De moeder kan de pup waar nodig is corrigeren. De fokker laat de moeder, en indien mogelijk ook de vader, zien aan de toekomstige eigenaar v.d. pup.

Een goede fokker laat de pups opgroeien in de woonkamer, zodat de pups bekend raken met allerlei gebeurtenissen, geluiden en bezoekers in huis. De fokker besteedt veel tijd aan het socialiseren v.d. pups, zodat je als koper van je hond een sociale en evenwichtige hond krijgt. De socialisatie periode v.d. pup heeft nl. enorm veel invloed op het gedrag voor de rest van zijn leven. Daarbij geeft een goede fokker je advies hoe je het beste de verdere socialisatie van je pup kunt begeleiden.

Een goede fokker laat zijn puppies inenten en chippen door de Raad van Beheer (bij een rashond gebeurd dit) of door een dierenarts.

Een goede fokker heeft hart voor zijn dieren, dit blijkt onder andere uit een schone omgeving en het kennen van zijn puppies. De fokker kan je dan ook een goede informatie geven over de individuele karakters v.d. puppies.

Een goede fokker dwingt je niet snel om te beslissen en geeft je de tijd om een juiste beslissing te maken.

Een goede fokker geeft de puppies pas mee aan de nieuwe eigenaar als ze tenminste 8 weken oud zijn.

Een goede fokker geeft je de mogelijkheid om bij moeilijkheden altijd op hem te kunnen terugvallen.

© HarlekijnPoedel.nl
Alle rechten voorbehouden!

Startseite